torsdag 12 mars 2009

Skoj och mindre skoj

Idag har vi varit sociala! Först en trevlig fikaträff med vår lilla föräldragrupp (3 st plus en extra vi har "raggat upp"). Det är så kul att se hur barnen växer och utvecklas från gång till gång! Nils är klart minst, den enda med BF i sept. En tjej är född i början av juli och de andra två (en tjej och en kille) i början av augusti. Vad det händer mycket under de här månaderna! Jag tycker att det är jätteroligt att få en liten föraning om vad Nils kommer att lära sig inom en överskådlig framtid. Dessutom är det oerhört befriande att se hur olika utvecklingen sker mellan individerna också. Det är inte bara ålder som räknas!!

Sedan fick vi besök av min bästa A från Växjötiden och hennes ettochetthalvtåring V. Så himla kul! Vi har setts alldeles för lite ett tag nu, så som det blir när man får prematurbebis och kompisarna har ettåring som blir snorig samt jobbar i skolor... :( Thank heaven för att det snart blir vår och frihet att umgås!! Inte länge kvar nu till "normalt" leverne. Förtydligande: Nils är i riskzonen för att vara extra infektionskänslig och kan bli riktigt dålig om han skulle få nån åkomma. Prematurer i allmänhet är känsligare och speciellt såna som behövt syrgas och andingshjälp. Nils är inte i den allra mest känsliga sfären men ändå... han hade aldrig särskilt mycket syrgas och har ingen lungsjukdom eller egentliga men. Vår läkare var dock tydlig på återbesöket när han sa att "vi har allt att vinna på att vara försiktiga fram till iaf april/maj". Så det tänker vi vara. Men vi är liiite mindre restriktiva nu... Fast fortfarande får jag lite ångest när jag "fuskar". Tänk om... suck!! Veckans RS-virusrapport från smittskyddsinstitutet. RS är vår största fasa. Sätter sig på andningen och det vore verkligen en mardröm!
Känns sådär att åka titt som tätt till Astrid Lindgrens nu men vad gör man inte... Imorgon är det dags för sjukgymnastik igen. Vi laddar....



Ingela tipsade häromdagen om en kul sida där man kan leka med sina bilder. Jag gjorde av Nilsbilder förstås... ;)

photofunia.com är sidan att besöka!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lycak till idag hos sjukgymnasten, jag håller tummarna!

Puss!

Lisa Christensen sa...

Vilka häftiga bilder på Nils!

Nu ska du visa sjukgymnasten imorgon, sötnos! ;)

Kramar

Anonym sa...

Ja Lycka till idag hos skräckläkaren! Bara att ringa om jag ska komma ner och slå henne/honom!
Jag har syster på besök över helgen och tycker att livet är helt ok. Har dock skamligt sällan tillgång till fejjan, får inte från jobbet så jag får väl gå in här och skvallra.
Många varma, snöiga, uppriktiga, kärleksfulla, småbusiga tankar från systrarna sisters!

Ingela sa...

Hoppas det gick bra hos sjukgymnasten!

Kramar från oss

Anonym sa...

Tack :)

Passar på att kika in hos er... Söt liten kille ni har med! Måste ha vart en jobbig tid innan lilleman vuxit på sig där i början! Tur att allt verkar gått bra iallafall.
Förstår er rädsla för RS! Våran Vilmer har ju vart rejält sjuk två gånger när han var nästan nyfödd. Ena gången är det möjligt att det var RS (?). Fy för den perioden :( Så man gör rätt i att vara försiktig. Men snart väntar våren och sommaren och väck med alla jobbiga sjukdomar!!!