måndag 17 november 2008

Bajs och lägenhetsfix

Igår hände det! Det vi väntat på så länge...
Äntligen kom det: bajset!

Killen hade inte tömt tarmen på 15 (!!!) dagar. Jag förstår inte hur han kan ha det så. 7 dagar var rekordlite, 8 dagar okej men när det har varit uppemot 11, 12 dagar har vi tyckt att det har varit lite jobbigt. 15 dagar var verkligen rekordlänge. Hoppas att det var en engångsföreteelse. Jag tycker att det är obehagligt.

Det har visserligen alltid varit lite si och så med bajseriet, ända sedan han var pytte och ny, men inte så här. Vi gör Allt tycker vi; magmassage, bengympa och ger honom t o m Lactulos men inget hjälper! När vi frågar på BVC säger de bara att det är normalt och ingen fara, han tillgodogör sig nog det han äter helt enkelt, förr eller senare kommer det ut... Ja ja, men hellre förr än senare tycker jag. Efter en vecka utan bajs börjar han bli lite grinig och ha stundtals ont i magen. Sådär ont så att han skriker till och pruttar samtidgt - inte roligt!!

Igår var han en riktig liten solstråle efteråt och så sov han jättemycket hela dagen. Jobbigt klart att bajsa för 15 dagar. Det tar ju en stund :) igår tog han förresten i så att det sprutade på golvet. Haha!

Det var bajspratet för nu...


Vi har börjat fixa till i lägenheten i helgen. Det känns mycket bra! Allt har mer eller mindre varit provisoriskt sedan vi flyttade in i slutet av juli. Vi gjorde ju en klassiker och köpte lägenhet som vi skulle flytta till "i god tid" innan bebis... Jorå, det gick ju som bekant inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det blev halvordnat vid inflytten och sedan har det inte hänt så värst mycket, småfix här och där och det mest akuta som vår klädkammare (som f ö är stökig igen - blev visst förråd...) men nu har vi fått lite eld i baken!

Eventuellt blir vi med inneboende i december och då behöver han ett rum så nu har vi tagit tag i det som i framtiden ska bli Nils rum. Det har fått agera kartong- och Nils-sakerförvaring så vi har att göra kan man säga. Alla kartonger vi inte har orkat förbarma oss över står där... De ska minimeras och de få som får vara kvar ska flyttas in till data/gästrummet för bäddsoffan som står där ska blil säng till inneboenden i Nils rum... Rörigt värre! Men skönt att få nåt gjort!

Nu är H iväg och köper matbord så det blir lite ordning här nere också och igår fyndade vi laminatgolv till Nils rum och vårt sovrum... Vilken dag som helst nu ska det läggas också ;) Eller, Nils rum väntar vi nog med tills vi gör i ordning det ordentligt i vår...

Men det är märkligt, så fort man börjar i en ände behöver den och den och den änden också dras i... Den ena organiseringen påverkar alla andra utrymmen så vi har ju verkligen sett till att inte vara sysslolösa på ett bra tag!

Nils är härligt grinig också.. tror att han känner på sig att vi är lite stressade och vill göra annat för han vill bara ligga i famnen annars skriker han. Utom just nu när jag har lyckats - kors i taket - att lägga honom ifrån mig fortsatt sovandes! Men utan andningslarmet så jag vågar inte gå härifrån.


Åh, jag har beställt nya fotoutskrifter också! Och innan de kommer vill jag helst ha fått in den förra omgången (12 sept) i albumet... Jag säger lycka till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Äntligen - Plutten!

JAsså inneboende ;-) var ju ett helt år sen sist, ni e ju bra på det där :-D