tisdag 27 januari 2009

Vilket barn!!!

Han är helt fantastisk den här lilla sötisen! Vi har haft en härlig dag! Han är så fascinerad när jag borstar tänderna så han har fått smaka på sin lite. Ibland kör han ner den för långt i halsen men annars tycker han att den är rätt god att tugga på.
I förmiddags var vi på BVCs öppna mottagning och vägde och mätte: 6422 gram 63,5 cm! Han växer finfint!! Sköterskan, som var ny för oss, tyckte att han var såååå fin - hon sa det flera gånger, jag blir så glad och stolt! - och att han var proportionerlig och inte såg prematur ut. Det blev jag glad av att höra tills jag tänkte lite mer på det. Varför är det nåt bra? Hm... Svårt. På något sätt vill man kanske att allt ska vara normalt, fast det har det ju inte varit. Vill inte kanske att han ska se "avvikande" ut heller, fast vad är det för fel med det då? Inte nåt, så... Knepigt att förhålla sig till alla olika tanke- och synsätt. Han är ju trots allt för tidigt född så det är ju inte konstigt att det märks! Han är iaf världens finaste oavsett!!

På väg hem från BVC somnade han. Det tar ca tre minuter att gå därifrån så han var trött! Han sov ungefär en halvtimme så jag hann äta lite lunch. När han vaknade åt han nästan en hel portion gröt (1 dl vatten och ca 0,5-0,75 dl pulver) samt katrinplommonpuré. Bra jobbat! Sedan var det dags för dagens stora äventyr. En tripp till Vällingby för att möta upp underbara, fina Marie och Amanda. Vällingby C ligger väl ungefär halvvägs mellan Kallhäll och Ekerö så det är bra för oss alla! Vi möttes upp och skulle fika. Fick bra plats och hade väldigt trevligt, och vi satt länge upptäckte vi sen. Tiden går fort med två små barn att rodda med och Amanda åt gröt och så.
Gullungarna!! Inte lätt med två i knät och foto på det... :)
En sväng till Åhléns blev det sedan, efter amnings- och blöjbytespaus och jag hittade två små roliga böcker för Nils att läsa i vagnen/bilen och tugga på.

Undrar dock över den här sidan i boken (läste den visst inte tillräckligt noga). Finns det ingenting annat man kan äta? Banan? Päron? Smörgås?



Och så hittade jag tapeten till Nils rum! Randig i grönt, vitt och blått - perfekt! 122,50 rullen på rean och så har de 50% på det! Skillnad mot Sandbergtapeten m myror som jag varit sugen på - 750 kr rullen.... H blev glad över den nya planen, smålänning som han är :). Så imorrn fixar världens bästa Carin det! Hurra vad fint det kommer bli! Ingen bild nu, men imorrn...

Nu vaknar Nils... Han har iaf varit underbar idag. När jag kom ner till bilen visade det sig att vi hade varit V-by i 4 (!!!) timmar. Oj då!

Middag med morbror Martin och Carin nu ikväll. Hemgjord pizza, mmmm!! Och Martin fick Nils att skratta! På riktigt, sådär kvillrande bubbligt. Har hört tendenser innan men nu... Sååå gulligt! Martin pussade honom på halsen och skägget kittlade nog. Minen säger allt!


2 kommentarer:

Ingela sa...

Vilken härlig dag ni haft! :-) Ja, Nils är jättefin och växer bra!

Visst är det underbart när barnen skrattar så där så att de nästan kiknar! :-) Första gången det hände var när David skulle bädda och ett täcke gav Ida en vindpust i ansiktet, hon låg i spjälsängen bredvid vår säng. Oj, vad hon skrattade åt vindpusten, vi slängde täcket om och om igen -lika kul var det tyckte Ida. Vi lyckades få det på video! (Har någ glömt att skriva om det på bloggen)

Kram!

Lisa Christensen sa...

Vad han har gått upp bra i vikt! Så underbart söt han ser ut när han skrattar :)

Jag minns också första gången Julie skrattade så att hon kiknade. Det var på slutet när hennes mormor var här på besök. De satt i baksätet på bilen och mormor gjorde några roliga miner och plötsligt hörde vi gulliga skratt från baksätet!

Kramar