måndag 26 januari 2009

Konstiga saker händer

Kolla vilken söt kille i coola brandmanshaklappen som pappa köpte igår! :) Idag fick han sötpotatis för andra gången men det var inte populärt! Han klöktes (båda gångerna) av att bara få in det i munnen... Borde inte vara konsistensen - eller? Han äter ju gröt lätt som en plätt, oftast, och har ju smakat annat också. Nåväl, det ger sig väl. Det är ju inte lätt att vänja sig vid nya konsistenser. Han är trots allt intresserad av tallriken och i viss mån innehållet. Kanhända han blir besviken när det inte är gröt som bjuds?!?
Nu till det konstiga: Han har bajsat!! 2 ggr idag och en gång igår! Va?! Olika konstiga konsistenser och färger alla 3 gångerna. Mycket märkligt. Jag blir vrålnervös! Allt som avviker från våra normaliteter är "farligt". Vi har vant oss vid varannanveckasbajs till en-gång-i-veckan-bajs till ett par gånger i veckan men... Är han magsjuk? Var maten dålig? Har han fått i sig för mycket vatten? (Vi provar muggvarianter eftersom han vägrar flaska och det vore bra att ha ett alternativ.) Vad är problemet? Eller är det så här det ska vara nu? Kommer magen igång lite bättre? Vad händer? Det värsta är att han verkar ha haft ont i magen och varit lite ledsen, kallsvettig och tagit i för att få ut det. Han är ursöt när han koncentrerar sig och tar i f ö!!
Pust. Det ordnar sig väl...

Vi anar lite nya nattrutiner på ingång också. Inatt åt han inte förrän 4 ungefär! Galet länge mellan nattningsamning vid ca 20.30 så mina bröst var spända, hårda och ömma... Så jag kunde inte sova ändå! Ironiskt, när lillskrutt äntligen gör det. Bara en liten stund innan han åt hade jag varit nere och lättat på trycket med lilla pumpen. Funderar faktiskt på om det var det som väckte honom. Han kanske hade sovit ännu längre om inte jag hade härjat. Får se inatt nu. Han sover sedan 20.45.

2 kommentarer:

Ingela sa...

Så söt i nya hakklappen!

Jag tror inte du behöver vara nervös för bajsandet. Gröt, potatis och annan ny mat gör säkert att det blir fart i magen.

Kramar!

Lisa Christensen sa...

Vi brukar blanda sötpotatisen med vanlig potatis. Kanske kan ni också pröva det? Julie bajsar ju ibland 5 ggr på en dag! Slå det om ni kan ;)

Kramar