söndag 22 november 2009

Hemma!

Nu är vi äntligen hemma igen! Förvisso på s k permission, vilket innebär att vi fortfarande är inskrivna på sjukhuset och välkomna tillbaka om det blir för kämpigt här hemma, men ändock hemma!! Lilleman sover i sin egen säng! Vilken underbar känsla det är... När han kom hem och fick se alla sina saker och bara vara hemma var det som att lite till släppte! Det var vad de sa från sjukhuset också - att även sådana här små barn kan bli deprimerade av att vara "instängda" i ett litet, tråkigt sjukhusrum och det kan påverka tillfrisknandet negativt. Även om vi har gått ut och promenerat och tittat på Norrtullsbygget, helikoptern, ambulanser, duvor, träd och folk så är det ändå rätt trist! Så, nu är vi hemma... Hoppas att han börjar äta och dricka lite bättre nu igen också.
Mariekex får man visst äta, enligt doktorn, när man är sjuk... Ny favorit och han är så himla söt när han gnager i sig dem. Det blir lite smuligt men vad gör väl det!! :)
Plåstret på handen är för att PVKn skavt lite. Hoppas hoppas hoppas att det inte blir infekterat och jobbigt... Hans första infektion kom av att en PVK gått igenom huden och det kommit in ån bacill (förmodligen) när han var 8 dagar gammal. Känsligt läge som ni förstår!

Bildbevis på när han reste sig i sängen! Han är mycket mycket stadigare nu, det går fort framåt känns det som. Även om den här veckan inte har bjudit på någon intensiv gymnastik har han stått en hel del.

Läsa böcker är det bästa, nästan! Han bläddrar så fint... Och han pratar massor nu, nya ljud och stavelser och härmar. Snart förstår vi kanske vad han menar också! Ha ser dock till att bli förstådd med gester och annat. Ibland tar han t o m tag i våra händer/huvuden och vrider och flyttar så det blir rätt! Gulle!

Ute på äventyr i "friska" luften. Spännande med alla maskiner och bilar.
Nu hoppas vi på en lugn natt och att vi inte behöver åka in igen!




7 kommentarer:

Lisa Christensen sa...

Åh, vad glad jag blir! Heja Nils!! Han ser piggare ut nu när han är hemma och mumsar på mariekex :) Hoppas att det går smidigt nu och att han snart är 100% frisk och stark!

Vad duktig han är på att stå och resa sig! Visst är det roligt när de börjar göra sig förstådda. Jag längtar så tills de kommer att börja prata på med en massa begripliga ord. Det är inte alltid lätt att förstå vad de vill ;)

Ha det bra!

Kramar

Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingela sa...

Äntligen hemma! Vilken kämpe ni har. Förstår att det är underbart att se honom i sin egen säng igen.

Han kommer nog äta och dricka bra igen när han är hemma hos sina älskade föräldrar!

Vi är glada för er skull och vi håller tummarna för att Nils får fortsätta vara frisk nu och får stanna hemma.

Många kramar från oss

Ps. det var jag som tog bort kommentaren ovanför, stavfelsnisse hade slagit till ordentligt så jag skrev om kommentaren istället :)

TantChristine sa...

Hej där!
Jag älskar att se bilder! Det är speciellt härligt nu under allt det här, att jag verkligen kan se er... även om det du skriver också ger mycket men hjärtat mår så bra av att kunna se er på bilderna!

Unknown sa...

Åh vad underbart att ni är hemma igen och att allt ändå gått bra!! Hört lite av Jessica och man blir ju orolig när så små är sjuka! Usch!!
Hoppas han bättrar på sig ordentligt och att permissionen blir hemma på heltid så snart det går!!

Stor Kramiz Malin o Nathalie

sara&daniel sa...

Hej Familjen!
Skönt att ni är hemma igen, hoppas allt fortfarande är stabilt?
Vilka fina bilder på Nils, han har verkligen blivit stor!
Finns det tid för en julfika träffar vi er gärna!
Kram Sara & Daniel

Ingela sa...

Hej på er!

Hur går det för Nils, hur mår han?

Hoppas han mår bättre!

Kramar från oss