söndag 6 december 2009

Tur och retur

Long time... igen!

Veckan hemma efter permissionen (vi blev utskrivna dagen efter jag skrev sist där...) var sådär. Hans andning var fortfarande ansträngd och nätterna rätt jobbiga. Jag ville åka in ett par gånger under veckan men Henrik tyckte att vi kunde vänta. På lördagen var iallafall gränsen nådd och vi åkte in igen (vi hade finbesök från Uppsala så Henrik stannade hemma och jag fick med mig mormor och morfar Pelle istället). Ca 17 åkte vi in och klockan var väl närmare 20 när vi kom in i ett rum. Läkaren då var fantastisk och supernoggrann! Hon trodde att det nog hade utvecklat sig till förkylningsastma också. :( Han fick ny cortisondos, nya inhalationer... Och så blev vi inlagda igen!

Heeela långa veckan låg vi inne, känns det som, med jobb-pusslande och skiftbyten... Onsdageftermiddag åkte de hem på permis igen med återbesökstid på eftermiddagen dan därpå. Då var han inte mycket bättre så vi tjatade till oss en permisnatt till. Och faktum är att då började det vända! Det är så fantastiskt att få lyssna efter hans andning ibland (och lite läskigt på samma gång...) och han är mycket piggare och leker och skojar. Vår gosigaste guldkille är tillbaks!

Läkarna på avdelningen gjorde äntligen lite nya utsvävningar och vi ska få träffa en hals-specialist som ska kolla om Nils ev fått nån rispa i halsen efter intuberingen när han var nyfödd eller så. Dessutom ska vi få kontakt med en "egen" läkare här i förorten som vi kan kontakta om det blir så här fler gånger. Sist men inte minst fick vi med oss Pulmicort och en "blåsa" hem så han får andas in morgon och kväll tills han är symtomfri! Känns bra att det blev allvar och ordning och reda tillslut!

Nu hoppas vi innerligt att han blir bättre och bättre och bättre och fortsätter att vara pigg och go och glad!

Tack igen för all omtanke!
Kram från oss!

4 kommentarer:

Ingela sa...

Åh Nils! Hoppas, hoppas, hoppas det vänder ordentligt nu så att han blir frisk och kry!

Tänker på er och önskar jag kunde skicka krya-på-sig krafter till Nils och styrka till er!

Kramar från oss

TantChristine sa...

Hurra för uppdatering! Det är riktigt nervöst att inte veta vad som händer, men jag tror förstås på det bästa :-D

Massa kramar och kärlek!

Unknown sa...

Åh, jag sänder er Krya-På-Er-Tankar i massor och hoppas att det vänder påriktigt nu, att ni slipper sjukhus och får njuta en av december!!

Kramiz

Lisa Christensen sa...

Skönt att få en uppdatering och höra att allt går åt rätt håll! Nu hoppas jag att Nils blir helt kry och att ni inte behöver oroa er.

Kramar