tisdag 19 maj 2009

Stor och busig bebis!

Han är ju faktiskt bebis fortfarande... Fast en stor sådan. Igår blev han 11 månader - det är ju heeeelt galet! Inte så mycket som har hänt den sista tiden, samtidigt som det händer massor hela tiden. Men ingenting stort, han kryper inte t ex och inga tänder har kommit än. Men han är en busig cooling! Kolla solbrillorna och improviserade huvudskyddet i solen, när mamman hade glömt solhatten hemma. Söt söt söt!!!

Så här fin och glad och underbar var han igår på 11-månadersdagen! Den spenderade vi med fina grannarna S och L i lugn och ro. Skönt! Och en smula muffins hemma hos min söta, nyopererade, gudmor m familj inkl 3 hundar.... som slickade Nils på handen, och en på näsan. Hjälp! :) Ta hand om dig L, ses snart igen!!
Nils senaste "favoritgrej" är att äta makaroner! Han älskar ju att pilla med mat och äta själv typ smörgås och nu har vi uppgraderat till makaroner men det är inte lätt att fånga dem alla gånger, han ser så kul ut! Precis i dagarna har han även börjat med att känna på annan mat. När det är gröt på morgonen stoppar han ner handen och känner och känner... men inte förrän idag stoppade han den lilla kladdiga handen i munnen! Dock endast en gång men det lär ju blir mer... och kladdigare och kladdigare. Hurra! Eller nåt.
Senaste buset - det bara lyser i ögonen ibland - är att prutta med munnen så det stänker. Inte så kul med mat i munnen, tycker vi andra! Här är ett litet fimbevis från bilturen i söndags:
Annars borde vi skärpa oss med sjukgymnastiken faktiskt så det händer nåt men han vill inte. Känns inte bra att tvinga honom. Vi vill inte att det ska bli laddat så vi smyger in små små träningsgrejer här och var och hoppas att det ger resultat till slut. Han är mycket mycket mjukare i kroppen nu och verkar börja upptäcka att han kan styra och använda ben och armar så det ska nog lösa sig. I sinom tid!
Sovdags för extremt trött mamma J. Satt uppe igår natt och beställde bilder och då krånglade sidan och.. suck! Snart kommer iaf nya utskrifter på gullskrutten - roligt!!
Godnatt!

4 kommentarer:

Ingela sa...

Grattis på 11-månaders dagen! (lite i efterskott) Han är ju för go, det där leendet är underbart!

Visst är det roligt när de pruttar med munnen? Men inte lika roligt när de har munnen full med gröt. SNart är det dags för att sitta i en regncape och mata. :-)

Kramar

Jessica sa...

hihi nu har jag utmanat dig i min blogg :-)

kram

Malin Bentsson sa...

Vilken fantastiskt rolig film =)
Så stor han ar blivit =)

Massa massa kramar från Malin i Skånelandet alldeles för långt bort!

TantChristine sa...

Härligt att se bilder! Ni är så vackra!