lördag 6 februari 2010

En händelserik vecka

Nu har jag varit hemma min första föräldralediga vecka, andra omgången! Och som jag njuuuuter! Han är underbar denna unge (återkommande tema). Vi tjuvstartade vår gemensamma ledighet i söndags och hälsade på hos Waldemar, A o P. Henrik skulle ha följt med men kände sig inte riktigt kry så han stannade hemma och sov. Vi hade fantastiskt trevligt iaf!! Killarna lekte och man kan inte låta bli att fascineras av hur stora de är nu... Jag menar, av alla som träffat Nils och Waldemar som små så får vi i resp familjer nog räkna oss till "näst mest" eftersom vi delade rum på sjukhuset och har ju följdaktligen verkligen sett pojkarna när de var som allra allra minst. Nu är de stora; pratar, går/ålar, leker, snor leksaker från varandra och gnabbas lite. Så himla roligt! Hoppas vi ses snart igen!

I måndags var det dags för nästa playdate - i Bro! Först mös vi med liten Emil och Nils tycker att han är gullig! Sedan hämtade vi stora Wilma-idolen på dagis och Nils fick åka pulka med henne! Vilket äventyr! De kramades där de satt, mammahjärtan smälte mitt i vinterkylan!

I tisdags träffade vi bästa grannarna Sandra och Leon! Också riktigt trevligt och mysigt, det märks att Leon och Nils har träffats mycket - de bryr sig om varandra och blir glada när de ses!

Men.... sen tog det stopp! Jag kanske körde lite för hårt med lillhjärtat. SNORinferno på onsdagen! Usch och fy. Han började hosta också - panik - så vi drog igång stora medicineringen. Airomir (premiär, fick det utskrivet förra veckan ifall han skulle bli förkyld. Luftrörsvidgande och ska tas innan -->) dubbel dos (2 spray) Pulmicort. Han avskyr det och skriker som en galning men det verkar fungera tack och lov! Natten mellan onsdag och torsdag var INTE rolig. Han var vaken, gnällig, snorig, hostig, knölig i stort sett hela natten. Och varm så vi tempade och så fick han Alvedon. Då lugnade han sig lite men somnade ändå inte på några timmar.

På torsdagen var han redan mycket bättre kändes det som men geggig i örat och hostig. Åt ändå och var pigg. Sov bättre på natten och var istället vaken för att leka ett par timmar (det vill inte vi så det fick han inte...).

Så igår upptäckte jag att hela örat var fullt med gegg. Ringde till barnläkarmottagningen och fick tid på eftermiddagen. Konstaterar öroninflammation och kan plocka bort nån kubikcm torrt äckligt ur örat. Stackars liten! Han hade säkert ont om trumhinnan möjligen sprack i onsdagsnatt... Han får nu penicillin! Det är ju omdiskuterat just vid öroninflammationer så jag var tveksam. Men på vårdguiden står att om barnet är uner 2,5 och det rinner ur örat så ska de ha. Läkaren menade också på att det är bra för att minska risken att han får i andra örat med.

Spännande med småbarn! Hur ska dagisstarten gå? Nedräkning nu: -18 dar.


Idag är han pigg, bara lite snorig/hostig och han tar sin nya medicin utan problem! Skönt det iaf!

Inga kommentarer: