måndag 28 september 2009

Kalaskille!

Igår var vi på kalas - sötaste Wilma fyllde 4 år! ! Nils förberedde sig och borstade håret fint, och visst är han snygg i skjorta och jeans!?

Födesedagstjejen är väldigt förtjust i lillkompisen. Han var aningens tveksam till långa brottningskramar dock... Men alla grejer en 4-årig tjej har är vääääldigt intressanta. Han hade jättekul! Tack fam K för ett mysigt kalas!


Vi stannade sist av alla och åt söndagspizza, mysigt! Men det blev lite sent hem för Nils som krånglade lite inatt. Han, stora killen, sover för övrigt i sitt eget rum nu varje natt! Skönt för oss alla tror jag (Henrik snarkar och Nils gnäller.... Hm, eget rum till mig med kanske?!)

Vår sötskrutt häromdagen:

Han står faktiskt rätt så bra nu! Ändå tills han ramlar... Han har ingen bra teknik för det. Spänner sig istället för att mjukna och sätta sig. Hoppas att vi kan få lite hjälp med det. På torsdag ska vi träffa nya neurologen och på fredag ska vi till nya sjukgymnasten. Han sätter sig fortfarande varken upp eller ner och det är lite bekymmersamt. Men han går bra när man håller honom i händerna, korsar inte alls lika mycket och har egen balans och benstyrka.

På torsdag ska vi också besöka en speciell förskola. Vi fick tips om en allergiförskola med mindre barngrupp och högre personaltäthet eftersom Nils är extra infektionskänslig. Dessutom är vissa i personalen undersköterskeutbildade vilket känns bra! Får se hur det känns när vi är där. Än så länge positivt! Förutom att det ligger i en helt annan del av kommunen... Jag hoppas att de ska kunna hjälpa Nils med det han ev behöver stöd med när han isf ska börja - motoriken och gymnastiken. Dit är det särskild prövning och vi kan få bestämma rätt mycket själva om när han ska börja istället för att vänta på plats här där det är jätteplatsbrist vilket förstås också är ett stort plus! Om ett par år kanske han kan byta till en "vanlig" förskola närmare där vi bor så han kommer in i gruppen han ev kommer att gå i skolan med sen och så. Men vi får se...


Slutligen:
Smaskens att få smaka smet... Han brukar bli rädd för elvispen men den här gången gick det bra. Det var spännande med innehållet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det förskolan i Barkarby? Fina bilder på sötkorven! Du får ta med en pinne snart och ta alla bilder från parken i somras. PUSS! Malin