tisdag 13 april 2010

Ortopedbesök

Förra tisdagen trillade det in en kallelse till sjukhusbesök helt utan förvarning. Det har hänt några gånger nu att vi inte vet innan vad som kommer att hända med just sådant... Extra irriterande när det är så kort varsel som att vi ska infinna oss måndagen därpå. Men men, det är bara att gilla läget. Ska vi träffa en ortoped så ska vi. "Neuroortopediska mottagningen" var ny för oss men det gick bra. Vi träffade själva ortopeden, en sjuksköterska och en ortopedtekniker från Olmed där Nils får sina skor och inlägg ifrån. De tyckte att han såg stadig ut och gick fint förutom fötterna som han vinklar lite inåt/bakåt (därav specialfotdonen). De trodde att han snart kommer att börja gå och skenor var inte aktuellt nu iallafall för det skulle nog begränsa honom istället. Fick svar på höft/bäckenröntgen också och det såg bara bra ut! SKÖNT!!! Däremot är han ju, som vi alla vet, stel i fötter, ljumskar och lår. Vi fortsätter med sjukgymnastik, ser till att han har riktigt bra skor och hoppas att det fortsätter att gå framåt - om än med microsteg emellanåt. I oktober ska vi tillbaka och innan dess blir det neurolog/arbetsterapeut/sjukgymnast-race i maj!

Idag var Lilleman tillbaka på förskolan efter vårt skäna påsklov och det gick över förväntan! Han hade ätit bra, sovit bra och haft det bara bra! Det är så fantastiskt skönt att han gillar det!

1 kommentar:

Jessica sa...

Oj jag har helt missat att det var så dramatiskt när Nils kom till världen! Håller alla tummar att lillkillen snart börjar gå :) Skall börja följa er mer så man får se alla godingens framsteg!

Kram kram