tisdag 7 juli 2009

10/13-månaderskontroll

Hm, var på BVC-läkarbesök idag. Han har inte riktigt koll på Nils ålder och så och det blir lite rörigt tycker jag. Samtidigt är han gullig, doktorn, och tycker att Nils är så fin och ser ut att må jättebra. Allt lät bra när han lyssnade på hjärta/lungor och handmotoriken är bra. Fötterna däremot... men det vet vi ju. Hans tips var att pilla mycket med fötterna så att han upptäcker att han har dem. Och så pratade vi neurolog- och sjukgymnastträffar och vad som sägs där. Han lät väldigt positivt inställd till muskelavslappnande injektioner och det kändes lite skönt att höra! Sedan poängterade han också att det mycket väl fortfarande kan rätta till sig när Nils växer till sig och att det inte går att säga exakt vad det är förrän han är större. Fast, det vet ju vi redan... Nytt var dock att det finns vårdnadsbidrag, typ, att söka från försäkringskassan om det är något medicinskt, dokumenterat som vi behöver jobba med! Tydligen en klumpsumma att användas lite som man själv vill. Gå ner i tid, köpa material... Värt att kolla upp!!

Dagens siffror blev: 8970 gram (snopet nära 9...) och 72,4 cm. Godkänt! :)

Han är så söt nu när han ålar runt! Snabbare och snabbare varje dag och ibland som en liten larv med stöd på knäna, upp med rumpan och fram. Heja heja! Och han är väldigt målmedveten,

helst till ställen/saker han inte får röra och vi blir lite osams ibland. J*klars vad arg han blir när han inte får som han vill! Ojoj! (Eller när han fastnar, som på bilden...) Och han skojar och busar - gör roliga miner och "pruttar" med munnen, babblar och låtsasskrattar. Det börjar bli mycket mer medveten person och personlighet. Det är verkligen ett privilegium att få ta del av detta! Hur ska jag kunna börja jobba???!!! Just det.. han fick sista sprutorna för nu idag också. Tredje omgången Röda hund bla bla bla och pneumokockvaccinet. Han blev ledsen faktiskt... men det gick över ganska fort som tur var! Lilla hjälten!

1 kommentar:

Ingela sa...

He he, ja det där med bestämd vilja - det känner jag igen så väl. Oj vad en sån liten människa kan låta mycket! :-)

Han är så fin Nils - mer underbart leende får man leta efter!

Vi har ännu inte gått på någon läkarkontroll, väntar fortfarande på kallelse från Neo.

Kramar från oss