torsdag 19 april 2012

Första födelsedagen!

Igår fyllde våra ljuvliga småsystrar 1 år! Ett helt, långt år... Otroligt! Dagarna innan den stora dagen funderade jag mycket på hur det var för precis ett år sedan; hur obegripligt stor min mage var och hur overkligt det, trots den långa och kontrollerade graviditeten, kändes att vi skulle få två små bebisar. Två små barn till! Kärleken var jag aldrig orolig för och det behövde jag inte! Det är inte svårt att vara galet förälskad i dessa två små personligheter!
- Elsa, vår gosiga etta, med rådjursögonen och den lite försiktigt blyga framtoningen, som charmar och smälter alla runt omkring med sitt stora leende och sina tusen miner och uttryck och kramar och pussar oss som hon tycker om! Som dansar och sjunger och så tydligt visar vad hon vill med ett "uuuuuh" och hela handen! Hon härmar djurläten och säger, mamma, Alva, Hej, hej då, kom, skål och vet hur man vinkar och gör slängpussar!
- Alva, den busiga tvåan, med de glada, lysande ögonen och som alltid har ett leende på läpparna - när hon inte är missnöjd med något, eller trött, för då låter hon oss veta det med besked! Stora röstresurser i den lilla kroppen som klättrar, och vrider och vänder och ålar och tar sig fram på de mest svåråtkomliga ställen. Hon undersöker och grejar men vill samtidigt ha koll på sina storasyskon och föräldrar så hon kan komma och gosa i våra knän när andan faller på. Hon high five:ar och säger yeah, ropar Alva efter Elsa och säger mamma, pappa, hej då och nej! Det där nejet lär pröva våra redan hårt prövade tålamod har jag en känsla av...
Goaste, underbara ungarna! Deras storebror är lika djupt förtjust i dem som vi, men visar dem vem som bestämmer och de får utstå en del tjuvnyp och hårda tag. I nästa stund är han där med pussar och kramar och delar med sig av leksaker och erfarenheter! Och vad ska väl en storebror göra om inte visa hur födelsdag går till! ;)

Ett urval av bilder på finaste barnen från igår: Födelsedagsfrukost med minitårta och första paketöppningen, sötaste storebror och precis fyllda 1 år (10.09 och 10.11...), mer paket och lek...

1 kommentar:

Ebba Range sa...

Det är alltid så roligt att få en uppdatering här på bloggen:))

(Jag är mormor till Ida - vi möttes en gång i Vällingby innan tvillingarna föddes

Mvh/Ebba