tisdag 14 oktober 2008

Nytt försök

Nu ligger han själv på golvet. Vi får se hur länge det fungerar, det är inte hans favoritsysselsättning direkt!

Okej, blogg om vår fina lilla Nils och livet som föräldraledig är tanken.
Snabb bakgrund (som kommer att fyllas på allteftersom jag kommer på...): Nils föddes på KS den 18 juni 2008 i v 27+6 alltså ca 12 veckor för tidigt. Vi var inställda på att få vår fina lilla bebis den 10 sept men livet ville annorlunda. Av oklar anledning (men massa tur) var vi på KS förlossning när hans hjärtljud gick ner så det beslutades om urakut kejsarsnitt - ilfart med sängen upp till operation där jag knock-out sövdes och han plockades ut 3 min senare. Nils hamnade i kuvös på neonatalIVA med andningshjälp och tusen (nja men det kändes så) sladdar och slangar medan jag låg och grät på uppvaket och H sprang fram och tillbaka mellan oss... Världens märkligaste dag och känsla. Vår pyttelilla bebis vägde 1317 gram och var 39,5 cm lång när han kom. Vi kunde absolut ingenting om neonatalvård eller prematurer men har under den lååånga sommaren på KS och DS blivit nästintill experter på området. Det har varit en otroligt tuff sommar med obeskrivlig oro och många liter tårar, men han mår bra vårt lilla underverk och vi är så tacksamma! Mitt i all oro skulle vi och har vi också upplevt galen, ofattbar kärlek, ömhet och ödmjukhet inför livet och framför allt vårt lilla liv. Mycket dubbelt.

Nu vill han äta igen...
Ja, han är stor nu! Igår vägde han 4430 och var 54 cm lång - perfekt för en 1 månadersbebis som han ju är om man räknar korrigerad ålder.

Stundtals grämer jag mig över att jag inte skrev mer under sommaren men det har väl sina förklaringar. Så den här bloggen kommer att bli både en daglig mitt-i-nuet-blogg parallellt med en i-efterhand-blogg om tiden på Neo för mitt minne, bearbetning och kanske Nils när han blir större.
Om nån där ute vill läsa så är det bara extra kul!!

Nu är det dags för nattamning och sedan förhoppningsvis lite sömn. Vi håller tummarna för en bra natt!

Premiär!

Vet inte riktigt hur det kom sig att jag tänkte börja blogga, men det känns roligt!
Innan jag blev föräldraledig hade jag knappt läst nån blogg men har under de senaste veckorna börjat uppskatta några stycken och alltså nu blivit tillräckligt sugen och modig nog att starta min egen!
Eller, helt egen är den ju inte tänkt att vara förresten. Den ska mestadels handla om världens finaste Nils. -som vill ha mat nu...

Superkort premiärinlägg! Återkommer snart...