söndag 20 juni 2010

2 år!

Nu har vi en 2-åring hemma! Stor kille! I fredags var det födelsedagen och vi firade med att först besöka en ögonläkare och sedan äta lunch ute för att på kvällen ha grillkalas för släkten. Nils var pigg och glad och nöjd hela dagen och fick massor av uppmärksamhet och presenter. Igår kom grannarna på förmiddagen och senare hade vi ett litet kalas för barn m föräldrar. Det var jätteroligt att se hur de lekte, hjälptes åt med paketen och skojade. Nils pappa blev lite trött av ljudvolymen... 5 små söta barn mellan 10 månader och knappt 3 år låter faktiskt mer än man kan tro! :) TACK alla som varit med och firat vår prinskorv, på plats, med kort, samtal och sms! Jag blir rörd och lycklig av hur många fina männsiskor vår finaste, älskade lillkille har omkring sig!

Det blir ett sista firande för i år med morbror, Carin + våra vänner med grillad korv ikväll. Dagarna 3 ska det väl vara?! :)

Bilder kommer om det lyckades bli några bra!

tisdag 8 juni 2010

Jag har hittat en massa nya, fina, intressanta bloggar att följa den senaste tiden. Så nu är jag sugen på att skriva själv igen. Jag har haft lite svårt att ta mig för och bestämma mig för hur jag ska vinkla den här bloggen framöver. Jag tar för få bilder nu och har varit ännu sämre på att ladda över de jag väl tar för att dela med mig av... Nu är det snart sommarlov och då ska jag och Nils-hjärtat njuta av ledighet och mysiga dagar tillsammans! Jag saknar honom! Konstigt hur man kan göra det när man ses varenda dag. Det måste innebära att det är för lite helt enkelt! Älskade lilla finaste gubben! Han trivs bra på sin förskola och vi är också nöjda men jag vill ändå träffa honom mest!!

Våren har varit intensiv i mycket. Sjukgymnastik och bad och läkarbesök här och där, mycket jobb och mycket vardag. I början av maj fick vi träffa neurologen igen och hon diagnostiserade nu Nils problematik som en lätt CP-skada. Ingenting som försvinner men inte heller något som blir värre, som hon sa. Han kommer att lära sig gå, springa, hoppa och cykla och allt det där - det tar bara lite längre tid. Även om vi har vetat om det, egentligen, så krävs det några nya tankebanor och accepterande av situationen. Vi kan inte säga att vi är överförtjusta, klart man vill att ens älskade barn ska ha det lätt för sig, men det här är läget och vi gör vårt bästa i situationen! På plussidan ligger nu iaf att han ska få en magnetröntgen så vi förhoppningsvis får lite svar. Han blir noggrant uppföljd enligt ett specifikt program och vi ansöker om vårdbidrag så jag kan jobba deltid för att hinna med alla besök och träning. Alla nöjda och jag lyckligast som får några fler heldagar med sonen!

Det kommer mera så småningom. Vi landar fortfarande och jag plöjer bloggar och tankar från andra med barn med olika funktionssvagheter/hinder/nedsättningar. Bara en sån sak - vad ska man kalla det? Hur politiskt korrekt och hur tydlig kan/orkar man vara? Vi funderar och lär oss... Tänk vad bra att folk bloggar så jag får ta del av andras verkligheter och liknande situationer. Vi känner inte direkt så många på nära håll! En favorit (som jag hoppas tycker det är okej att jag länkar) är smulgubbe.se som känslosamt men rakt skriver om sin krigarprinsessa. Tack!

Mönstret har f ö kommit i lådan och jag längtar efter att få sätta igång!

tisdag 1 juni 2010

Jag vann...

Angående inlägget nedan så vann jag faktiskt ett mönster! Jag blev så himla glad!! Nu ska här sys!

Mycket har hänt här de senaste veckorna, ska uppdatera - jag lovar. När jag orkar. Sommarlovsnedräkning nu kan jag lova!