lördag 28 februari 2009

Härlig dag!

Nils har varit underbart go idag med - vi njuuuuter av denna härliga period! Enda molnet på vår lilla himmel är väl larmet som piper varje natt...

Idag vaknade vi tidigt allihop och åt frukost på sängen, vilket typ aldrig händer, och mös. Sedan var vi supereffektiva och fixade med tvätten, tvättade lite mer och fixade här hemma. Efter lunch och Nils långa middagslur gick vi till mormor och morfar Pelle för kaffe och semla. Mycket mycket trevligt!! Jag tål inte mandelmassa så jag fick blåbär i grädden istället - mums!!!

Nils fick förstås ingen semla men han fick smaka banan för första gången och det tyckte han var mums! Han fick inte så mycket, vi vill ju kolla om lilla magen pallar, och blev sur när vi tog undan den :) Sötskrutten!
Men sedan kom hans söta moster hem och då blev han världens gladaste bebis! Han gillar verkligen henne och vem kan klandra honom?!

Han har gymnastiserat duktigt idag också! Här sitter han med leksakslådan mellan benen och håller i med ena handen och leker med den andra! Duktig bebis!

Vi gjorde ju en upptäckt förra lördagen när vi försökte få honom att somna hemma hos mormor och det inte ritkigt gick. Han vill ha en sorts napp när han sover och andra duger på dagtid så nu bunkrar vi och sprider ut "sovnappar". Pappa Henrik köpte dessa snyggingar idag:

fredag 27 februari 2009

Babbelgubben

Idag har han varit på ett strålande humör lillprinsen! Hela dagen! Vi började med att passa Nils lillmorbror plus kompis (8 år om en månad båda två) när pappa/morfar var på jobbintervju. De lekte med Nils och läste sagor och grejade - så fina! Sedan träffade vi goa grannarna S och L en sväng. Henrik slutade ganska tidigt så hela eftermiddagen och kvällen har vi haft kvalitetsfamiljemys! Dessutom har vi (eller, hm, Henrik) tvättat. Vi har bytt lakan i sängen och ätit god middag... Och sett årets första Så ska det låta - ääääälskar det! Markoolio, jag vill gifta mig lite med dig! :)

När jag laddade sängen med nya lakan låg Nils och snackade och grejade... Det är inget fel på honom - kolla och lyssna på det här!! Jag är helt såld på denna lilla människa:

torsdag 26 februari 2009

Upp å ner, ner å upp...

Det var faktiskt lite skönt att få vara lite ledsen igår kväll.. Kom på att jag inte har gråtit sedan oktober ungefär, utan försökt att vara positiv och sett allt bra. Jag har varit orolig i omgångar förstås men inte ledsen. När jag hade postat det förra inlägget tittade jag på bilder från KS, när Nils bara var 3-4 dagar... ojoj... Lite perspektiv!! Han är ju bara helt fantastisk, vår lilla hjälte!




Natten var hemsk! Larmet tjöt miljoner gånger framåt morgonen, förhoppningsvis bara falsklarm pga att sensorn satt för dåligt under tejpen men vi ville inte väcka prinsen och krångla. Tillslut fick det dock vara nog och Henrik fixade och sen pep det inte mer! Fast så mycket sömn blev det inte så jag är grymt trött idag. Efter duschen, som var lite uppiggande iallafall, märkte jag att jag glömt att skölja ur balsamet... Jag säger då det... ;) Vi låtsas att det var meningen och att håret kommer att må prima efter den behandlingen!!


Men, på uppsidan: Nils har gjort enorma motoriska framsteg på bara ett par dagar nu!! Heja heja världens bästa bebi! I morse satt han faktiskt själv i sängen en liten stund. Jag hade amningskudden runt honom som lite stöd men han satt utan att vingla! Och lite framåtlutad, det är nog det som är hemligheten. Bredbent och lite framåt! Ska fota och visa bilder på sjukgymnastikövningarna vid tillfälle. Hade en mycket bra session nyss men då låg kameran på övervåningen. Typiskt! Han var jätteduktig och satt med en låda med leksaker mellan benen och höll i lådan med ena handen, för balansen, och rotade och tog tag i grejerna med den andra. Precis som han ska! Det ska gå bra det här!!

onsdag 25 februari 2009

Kan det kallas bakslag?

Just när vi (eller iaf jag) började njuta riktigt ordentligt av vårt ljuvliga barn som har klarat sig så fantastiskt bra efter de tuffa omständigheterna så blev det krångel igen. Eller, egentligen inte igen.. det har ju inte varit så farligt. Eller jo lite, med amningen när vi kom hem och vikten som inte gick så bra och andningslarmet och... ja. Men ändå - bra!
För ett par veckor sen kom ett brev som ställde saker lite på ända, har inte riktigt velat skriva om det... När vi var på återbesöket på Danderyd träffade vi ju inte bara vår doktor utan också en sjukgymnast som sa att hans händer var lite för knutna och vi skulle öva så att han slappnade av i axlar och armar för att kunna använda dem bättre. Inget mer med det - vi skulle ses i maj. Men, hon skickade en kallelse för att träffa honom igen. Först tänkte vi att det var fel för så var det i höstas men icke. Hon hade tänkt lite mer och ville träffas för att han inte skulle utveckla felaktiga strategier och det var så lätt att ordna eftersom han är så liten än. Försöker tänka på det som privilegie att han blir så kollad så jag gick dit med positivt och öppet sinne igår... Det var ju bara det att det inte bara handlade om de knutna små händerna... Han är tydligen spänd i flera muskler (vader och rygg bl a) och det ska tränas och övas på alla möjliga sätt. Dessutom har hon anmält oss för träff med en neurolog (sammottagning med vår läkare på DS) inte för att, som hon sa, "de tror att detr är någon fara men för att vara säkra på att de inte missar något". Usch, vad jobbigt det blev helt plötsligt!! Tur att vi skulle träffa A och W för fika så jag fick prata av mig lite men jag erkänner att jag var tvungen att gråta lite i bilen först.
Älskade Lilleman, det är ju inget fel på honom!?!
Sjukgymnasten berömde iaf hans goda humör och temperament och tyckte att han var härlig som är så observerande. Så har ju vi tolkat honom lite; att han är försiktig i början men sedan när han slappnar av så tycker vi att han blir bättre och bättre med händerna varje dag.

Nåväl, vi ska inte gräva ner oss!! Ikväll skrattade han så där bubbligt och gulligt! <3 Det har varit nära flera gånger men har har inte riktigt velat släppa loss. Men ikväll när jag pussade och blåste honom på magen så skrattade han!! Det var så extra härligt att det kom nu för det har varit en rätt tuff dag. Jag är trött efter ett par lite jobbigare nätter igen och han har bajsat konstigt (3 ! ggr idag...) och varit lite sur mest hela dagen, speciellt när jag har hållt på med hans ben eller armar så jag undrar om det kan vara träningsvärk?! Kan bebisar få det? Det var ett tufft pass för honom igår iaf. Det erkände hon och vi gick inte igenom allt, ska tillbaka nästa torsdag.
Eller så var det den knasiga magen. Han har fått en köttblandning från barnmatsburk som smakis två dar nu, tror tyvärr att den ställer till det lite.

Så här fin och söt var han när vi var och fikade med mamma/mormor för några dagar sedan! Tänk att han är så stor att han kan sitta med i en stol! Tänkte på det nu också när han använder en pyjamas som vi fick i höstas som då såg skrattretande stor ut - den börjar bli för liten... Ska väga/mäta nästa vecka tänkte jag.

söndag 22 februari 2009

Åh typiskt!!

Som jag har väntat och väntat på att han äntligen ska vända sig från rygg till mage. Det har ju varit nära i över en månad har det känts som. Idag gjorde han det!! Heja Nils!
Men tror ni jag var där och såg det?! Jag som är med honom minst 90% av hans vakna tid!? Icke! Jag fixade fika och min lillebror hade första parkett. Typiskt!! Men jag är int' bitter..! :)
Han vände sig! Det är det viktiga. Jag lär ju få se...

Idag har han haft en speciell body på sig. Den första som hans pappa valde! Vi var och handlade i maj eller nåt och jag valde en och Henrik en - första shoppingrundan ihop!
Och han var så snygg så snygg i den!

onsdag 18 februari 2009

Vill alltid ha det så här!

Han är i någon riktigt underbar fas nu. Glad och nöjd för det mesta, leker lite själv, hänger lite med oss, äter hur duktigt som helst, kissar och bajsar som han ska... Och sover! Regelbundet och somnar t o m själv ibland. Jag lägger honom i sängen och så babblar han lite, sedan blir det tyst och då har han somnat... Otroligt! Han gillar sin säng dessutom.. lyx! Igår var han lite orolig så det tog lite längre tid men det är lugnt!

Nu när han somnade för förmiddagsluren: han började tröttgnälla och jag provade att lägga honom till bröstet och tänkte att han kunde få sova i min famn i soffan men det tyckte inte han så jag bar upp honom till sovrummet och känner hur han slappnar av på vägen. Så fort vi kommer in i sovrummet börjar ögonlocken bli tyngre och jag hinner bara sätta mig på sängkanten, hitta nappen och precis stoppa in den så sov han! Lade ner honom i sängen och han fortsatte sova! Otroligt! Önskar att han ska fortsätta förstå att det är skönt att sova...

Nu kommer jag väl få för att jag skrev om det... :)

tisdag 17 februari 2009

måndag 16 februari 2009

Lilla bus

Imorse vaknade jag först av att lilla godingen låg och pratade sådär gulligt som bara han kan. Det bästa sättet att vakna på nånsin! Drog mig lite eftersom han var nöjd och väntade in det otåliga pratandet... Efter några minuter hörde jag ett dunkande ljud och insåg rätt snabbt att det var larmdosan som slog mot spjälsängen. Undrade då vad lilleman hade hittat på. Ibland har han dragit lite i spjälskyddet så jag tänkte att han kanske hade lyckats dra ner det mer och fått tag på dosan (som sitter på mitten av sängen men han vrider på sig och ligger numer oftast på tvärsan..) men så var det inte. Han hade helt enkelt fått tag på sladden och drog i den så det dunkade... Och vilket smile... Första buset?!
För övrigt sov han igen från strax efter åtta till sextiden utan att äta! :)

Och som utlovat; en bild på jordgubben:
Fin va?!

söndag 15 februari 2009

Man kan väl ändra sig...

Gullskrutten igårmorse. Han låg och bubblade och charmade morgonfrisyrerna av oss! :)

Idag åt Nils potatis utan minsta problem eller gnäll... Igår fick han majs/potatis ur burk och lite morot av pappa och det gick bara fint. Idag var det morot igen och mitt hemlagade potatismos. Han åt MASSOR! Coolt, jobbigt om han inte hade gillat potatis alls, det är ju rätt vanligt och bra basmat tycker jag. När kan man testa ris/pasta tro? Imorgon ska jag försöka koka kyckling till honom!

Idag har vi varit på bästisen Waldemars dop! Jättefint och W var imponerande duktig! Nils var gnälligare som åskådare. Typiskt! :) Närå, han skötte sig bra! Efter ceremonin var det mat och fika. Jättefint ordnat och jättegott alltihop! Tack familjen F-W! Det var dock rätt mycket folk så vi var lite rädda för baciller bara. Nils, som inte är van vid tillställningar kunde inte sova ordentligt och var helt slut när vi kom hem. Det märktes att han tyckte att det var skönt med hemmalugnet! Nu sover han som en liten prins sedan strax innan 8.

Igår var istället en lugnt dag för honom. Jag fick med mig mamma till Stinsen köpcentrum för att byta en overall. Fick mail om att Polarn och Pyrets vindfleeceoveraller med luva inte håller måttet och blev naturligtvis orolig eftersom vi hade en sån! En som vi fått ärva men som var så gott som ny. Det var bara att åka till en PoPbutik och fixa! Jag var lite ledsen innan eftersom jag verkligen tyckte om den där overallen och precis hade börjat använda den. Vad skulle jag nu hitta för overall istället???!! Men, det var lugnt! De hade en ny likadan fast utan luva!! Perfekt! Den fanns inte i rätt storlek i mörkblå så det blev en röd! Inte mig emot - min favoritfärg! Så idag när han hade den tillsammans med sin röda mössa såg han ut som en liten jordgubbe! Så söt så jag ville äta upp honom! (Bild kanske kan komma imorgon eller så, tog visst inte nån idag.)

Efter "shopping"rundan igår hämtade jag Nils hemma och lämnade Henrik med tvätt och lite egentid och tog en fika i vårt lilla centrum med min söta mamma!! Sedan gick jag och Nils en ganska ordentlig promenad.
Nils fick förstås inte smaka fikat men en sked att tugga på gick också bra!!

Och inatt sov Nils från 8 till halv sex utan att äta! Det är ju heeelt fantastiskt! Tyvärr är sömnen inte helt ostörd för min del utan avbryts för nappinstoppning eller flytta-tillbaka-ostbågeNils till kudden och så. Imorse pep dessutom larmet tvåhundra gånger eller nåt - zzzznark! Hoppas nu iallafall på en lika bra natt - utan pipen!!

Tävling igen!


Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- på barnshoppingbloggen, i samarbete med Kullerbyttan barnkläder! Tävla här du med :)

fredag 13 februari 2009

Bella notte!

Åh, inatt har jag sovit så gott!! Nils somnade 20 över åtta och vaknade för mat 02.31. Efter maten somnade han om och vaknade nästa gång strax efter 7! Hurra!
Jag var pigg då och passade på att duscha och tvätta håret innan Henrik gick till jobbet så fick Nils och han dessutom lite morgonmys. Sen gosade jag och Nils i sängen - trodde att han var trött igen efter en och en halv timme men han somnade inte förrän efter ytterligare en timme. -vid det laget var mitt hår halvtorkat i liggande läge och ser värre ut än innan jag tvättade det ;) men vad gör det nör jag fick massa kvalitetsgos med ljuvliga sonen!?

När han sedan vaknade efter ungefär 40 minuter var han glad först och, antog jag, hungrig men lunchstunden blev katastrof! Gnäll och skrik och klagande.. Vad är detta nu tänkte jag? Kan vara så att han inte tycker om potatis. Likadant häromdagen, tror att det var potatisdagen. Försökte "muta" med varannann sked päron men han genomskådade det och blev bara mer ilsk. Provade en liten portion färdig majs/potatis men det gick sådär. Bättre men... det blev amning till lunch tillslut. Och massor av pruttar... Kanske också spelade in!

Nu dags för långpromenad m grannarna!

torsdag 12 februari 2009

Överväldigad


Idag har jag haft en sån där dag igen då jag blir alldeles överväldigad av vilken kärlek man kan känna för sitt barn. Otroligt! Han är ju helt underbar! Hans leenden när vi busar med honom eller bara när han får syn på oss gör att hjärtat nästan sprängs. Hur lyckades vi få en sån fantastisk bebis?! Och just honom - vilken tur!! :) Älskade unge!!
Detta trots att han höll mig vaken mellan ungefär 4 och halv sju. Herreguuuud vad trött jag var! Och har varit hela dagen. Vi kom iaf ut på promenad men det var typ det. Jo, jag har kokat potatis till honom också nu på kvällen. Det börjar tryta i frysen... Idag åt han lax, blomkål och majs. Tyvärr tror jag att hans mage blir lite trög av blomkålen. Det är väl typiskt när han tycker nästan bäst om det! Imorgon tar vi paus från blomkål och broccoli. Potatis, majs och lax får det bli. Han fick päron som extra mellanmål i eftermiddags för att sätta lite mer fart på magen. Idag var första gången någonsin som han blev lite ledsen när han bajsade nämligen. Lilla bebin! Men nu på kvällen var det lite lättare igen! Alla är jätteintresserade av bajset förstår jag... tänk vad insnöad jag är!!

Han har gymnastiserat idag också! Han har lekt i sitt babygym och snackat och viftat och n ä s t a n vänt sig från rygg till mage. Det är såååå nära att det är olidligt nästan... Bara en liten knyck så! Ahh, filmade i 10 minuter för att få "den första vändningen" men nej... Förstår inte hur han kan ligga på det sätt han gör. Vår ostbåge!

onsdag 11 februari 2009

Verklighetschock

Jag har tänkt på detta några dagar nu; vad stor han är!!! Hur gick det till? Rent intellektuellt vet jag det förstås :) men... oj! Han är lång, lite rund och vilket stort huvud... Och det är tyngd i honom när jag lyfter honom. Otroligt! Vår lilla lilla minibebis. Tänk, i somras kunde vi inte ens i våra vildaste fantasier föreställa oss att det skulle bli så här bra! Inte för att vi egentligen någonsin trodde att det skulle gå åt pipan heller men vi har som tagit en timme, en dag i taget. Nu är vi här - 5 månader korrigerat igår, 6550 gram. Ikväll när jag lade ner honom i spjälsängen och beundrade honom (han är såå vacker!) så kom jag på att i början var hela hans huvud stort (litet) som hans kind idag.

Allt går bra. Han äter duktigt och har börjat bajsa dagligen (peppar peppar), ibland 2 ! gånger om dagen vilket är Hallelujah! Den här veckan har vi introducerat smakportioner av lax och han gillar det! Första gången var konsistensen mycket besvärande men nu har jag blandat ut det med grönsakerna, delvis, och då slinker det ner osm ingenting! Blomkål, sötpotatis och lax idag. MUMS enligt Nils!

I helgen hade vi kalas för 30-åringen Henrik. Fika med mestadels min släkt på dagen och sedan fest för våra goa vänner på kvällen! Bra fest, jag hade jättekul! Nils fick vara hos mormor och morfar Pelle från 21 ungefär och så gick jag dit på natten och sov där med honom. Så kunde resten festa så länge de orkade... Han hade sovit i vagnen dit (10 min) men hållt dem vakna sedan. Halv ett ringdes jag dit - då orkade de inte vara vakna mer. Nils som bara tänkte att han skulle vara social när de väl träffades! :)
I feststassen!
Nils farbror Petter kom upp från Helsingborg och bodde hos oss. Jättejättetrevligt! Vi har knappt träffat honom sedan vi flyttade upp förra hösten. Nils gillar honom skarpt! Eller, det är ömsesidigt! :)
Lånar farbrors keps!

Om jag ska rapportera allt blir det en hel uppsats och jag har tänkt lära mig att korta ner mina inlägg så...

Måste bara visa vad jag fick av Henrik i kombinerad 5-års/allahjärtansdagpresent:

Det står NILS på den ena och 080618 på den andra.

torsdag 5 februari 2009

Randiga familjen

Lugn och bra dag idag! Vi gick upp vid nio, åt lite frukost - Nils först sen jag. Jessica kom förbi en sväng på kaffe mellan jobbet och besiktning av deras landställe. Trevligt! Nils fick blomkål och sötpotatis till lunch och impade på Jess med att vara så duktig på att äta! Päronpuré till efterrätt smackade han i sig också! :)

Sedan tog vi en lång promenad med min mamma genom Kallhäll. Skönt!!

Idag har Nils varit dubbelrandig. Han hade min gamla omlottröja och sina bruna sparkbyxor (likadana som jag hade, som han fått av mormor!). Hittade nämligen ett foto på mig, något yngre än Nils: Och så här snygg och glad var han idag i samma outfit!



Skulle ta några nya kort på oss också. Vilken supergoding han är lilla sonen!
Puss Mamma!

Idag kom ett stort brev med tygprover till Nils rum som jag beställde från Sandbergs tapet förra veckan. Fantastiskt att man kan få upp till 10 tapet- eller tygprover utan kostnad! Det låg visserligen lite reklam med men det var bara roligt!

Stjärnor i olika färgställningar. Lite converse över det och det gillar jag!

Det var den här jag letade efter! Racerbilar i 3 olika färgställningar! Snyggt eller hur?
"Wildcards"... Gillar det sicksackiga högst upp, kan nog bli nån snygg kudde kanske?
Närbild på blommorna och fjärilarna, ser ni att det är lite silvertråd i? Faktiskt snyggt. Färgglad och tilltalande mönster. Lite sugen!
Har även hittat ett fint tyg på IKEA som förmodligen är betydligt billigare än dessa så vi får väl se. Ska iaf suga lite på det och jämföra till tapeten och så. Börjar bli riktigt inspirerad för att fixa Nils rum. Fast jag vill inte att han ska flytta in där förrän han är 15 eller nåt... ;)

onsdag 4 februari 2009

Fina filten och ny mat!

Idag kom filten! Den är helt fantastisk och Nils älskar den! Precis när vi öppnade paketet hade jag inte kameran i närheten men då låg han på rygg, tog tag i den och stoppade den i munnen! Låtsaskanelbullarna får duga tills han får smaka på riktigt! Andra mötet är fångat på bild.
Visst ser han nöjd ut?!
Testar en tugga....

Förutom låtsatsbullarna har han idag fått smaka blomkålspuré. Det var verkligen superlätt att göra och han tyckte att det var fantastiskt gott! Jag fick fylla på skålen t o m! Faktiskt bäst hittills. Det kan ju också bero på att han är mer van vid matkonsistens, men kul ändå! Jag är lite orolig för magen som har varit lite hård de senaste dagarna (idag har han bajsat 3 (!!!!) gånger, formbara kluttar...) så han fick katrinplommonpuré till efterrätt. Igår åt han morotspuré, som också är gott, och fick prova päron för första gången! Kändes riktigt "mammaproffsigt" att skrapa med sked på ett päron! Det gillade han också så idag köpte jag fler och mixade till puré. Lite omväxling till kvällsgröten och det ska vara bra för lite hårda magar tydligen.

Min underbara farmor har hälsat på oss idag. Söta hon hade med sig köttfärssås till mig. Ingen gör så god köttfärssås som hon - ingen lök och riktig grädde! Barndomsminnen.... Dessutom hade hon med sig semmelbullar och tillbehör, mums!!!!! Tog en lååång promenad efter all den där grädden!
Och igår hade vi promenadsällskap och besök av mina två bästisar från högstadiet. Jättejätteroligt! S har en liten dotter som är drygt ett år, huuur söt som helst, rolig ålder verkligen! Hon provade alla Nils leksaker och lärde mig vad vi behöver barnsäkra när det är dags för vår plutt att krypa/gå. I ska snart få en liten hon med! 1 månad kvar så hennes mage var stor och fin! Så häftigt!
Tänk att min mage aldrig blev sådär och att vi aldrig upplevde "sista tiden". Blev påmind om vad jag/vi gick miste om men det gör inte riktigt lika ont längre! Han är här, mår bra och är underbar. Man är väl trots allt gravid för det som ska komma utav det??!!
En sån här liten gullplutt!

tisdag 3 februari 2009

Lillprinsen!

Visst är han väl fin vår lilla skrutt?! Igår fyllde H 30 år och Nils skulle på återbesök på Danderyds sjukhus. Vi fick träffa "vår" doktor och en sjukgymnast. Det blev ett kärt återseende med läkaren, inte mycket konstigheter. Vi ska behålla andingslarmet till mitten av mars och ska höras med honom då, järndroppar lika länge. Sjukgymnasten däremot... Hon var lite knepig, vi förstod inte riktigt hennes synpunkter men fick ändå några bra tips. Lilleman vägrade öppna sin högra hand när hon undersökte honom vilket hon förklarade med att han låg med huvudet på sned eftersom det var lite för runt och toppigt (här oroar man sig för platta bakhuvuden överallt... intressant!) Nåväl, för att han ska kunna slappna av i armen och använda den för att greppa med ska vi ha en kudde under huvudet när han ligger på rygg så att han ligger rakt. Det fixar vi! Vi försökte förklara att han kan använda den handen också och att han varierar från vecka till vecka, men det hjälpte inte. Så nu ska jag minsann träna till återbesöket i maj!! Jag blev lite bekymrad vid invägningen dock, endast 20 små gram upp sedan förra tisdagen. Kan han ha haft nån liten magbacill ändå? Han bajsade ju lite konstigt och har ätit aningens dåligt i helgen. Blir en tur till BVC nästa tisdag på öppen mottagning. Jag hade ju tänkt att jag skulle börja lugna mig och inte väga så tätt (varannan/var tredje vecka) men det får vänta ett tag till. Kan inte riktigt släppa detta.

Dessutom träffade vi Waldemar och hans föräldrar förstås! Lunchade i Mörby C och tog en kaffe i väntrummet. Det är så roligt att killarna börjar intressera sig för varandra! Titta bara! De kände och klämde och försökte smaka lite på varandra! Gullungarna!


Vi träffade Ida med mamma och pappa också! Jätteroligt! Tyvärr blev bilderna på trion alldeles för suddiga :( Det blir nya chanser under våren hoppas jag!

Nils har invigt den uuuunderbara suiten från KikKid - har ni sett något snyggare??!!